Kom og mød Mette Holm: Kom tættere på Murakami

Så byder vi indenfor til endnu et spændende og anderledes foredrag

Japanske Haruki Murakami har en stor og trofast læserskare i Danmark, og nu får vi muligheden for at møde Mette Holm, der oversætter Murakami til dansk.

Når Mette Holm sidder i sit lille hus ned til Esrum å og oversætter Murakamis romaner, efterlader hun ofte læseren med en fornemmelse af, at der er en ‘rest’, man ikke har fået med i læseoplevelsen.

Tag med på en berigende rejse ind i Murakamis univers sammen med den store forfatters danske oversætter, der bedre end nogen kender hans verdener.

Mette Holm gennemgår Murakamis store forfatterskab herunder bl.a. hans hovedværk 1Q84. Hun fortæller om romanen, dens opbygning, temaerne og musikken i den, og ikke mindst knytter hun værket sammen med Murakamis øvrige forfatterskab, især til de to sidste af hans romaner, der udkom på dansk i 2014, nemlig Hardboiled Wonderland og Verdens Ende samt Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår.

Her fortæller hun om de udfordringer, der har ligget i at oversætte netop disse romaner.

Om oversætteren: Mette Holm er cand. mag i japansk og antropologi

 

Om forfatteren: Haruki Murakami har skrevet en lang række romaner, der også er oversat til et utal af sprog. Han er flere gange blevet nævnt i forbindelse med Nobels litteraturpris.

Køb billet

Der åbnes for salg af billet den 18. februar kl. 17.