Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 26. september får vi besøg af Morten Ramsland, tidligere modtager af boghandlernes pris De gyldne Laurbær.

Han er aktuel med bogen Æg og vil i sit foredrag Hvordan skal noget give mening, hvis vi ikke kender historierne fortælle om sig selv og sit forfatterskab, om Ægs tilblivelseshistorie og den kreative proces i forbindelsen med de syv år, der er gået siden Sumobrødre udkom.

Om inspirationskilder og den historiske research: folketro og almueliv i middelalderen, om fortællingens og skrønens helende kraft. Hvad kan fortællingen, hvad bruger vi den til – dengang såvel som i dag – hvilken rolle spiller den i vores liv?

 

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

Om forfatteren:

Forlaget skriver:

Morten Ramsland ønsker at skabe kontakt mellem mennesker – at kommunikere – og det gør han så sandelig, når han fortæller om baggrunden for – og hvordan hans bøger bliver til.

Morten Ramsland er klar med en ny roman. Det er seks år siden ”Sumobrødre” udkom. Med ”Æg” bevæger Ramsland sig væk fra det nøgternt realistiske i ”Sumobrødre” tilbage til det magisk realistiske univers vi kender fra ”Hundehoved”. Med Æg er Morten Ramsland tilbage ved den boblende og eventyrlige fortællestil, som skaffede ham hundredtusinder af læsere med Hundehoved.

Fortællingens kraft: Mennesker er storforbrugere af historier i dag – måske endda mere end nogensinde – men det foregår naturligvis bare på andre platforme. I ”Æg” afsøger Morten Ramsland hvad det er fortællingen har kunnet gennem generationer – og stadig kan. I Ramslands udlægning har Historiefortællingen en helende kraft.  Og ”Æg” handler blandt andet om at forstå sig selv og sit ophav gennem ’fortællingen’ – de myter og historier, vi fortæller om os selv op gennem generationer. Og om hvordan den gode historie akkumuleres og bliver ’bedre’ og mere fantasifuld jo flere gange den fortælles.

At bruge historisk stof som drivkraft for en boblende og levende fortælling: Morten har researchet rigtig meget som baggrund for at skrive romanen. Fortællingen tager i vid udstrækning udgangspunkt i velresearchet historisk stof og historiske kilder. MEN i stedet for at bruge det historiske stof som afsæt for en sædeskildring, der 1:1 forsøger at fange virkeligheden som den var, lader Ramsland snarere fantasien befrugte det historiske stof, så det bliver en boblende, mangfoldig, rig og levende fortælling (eller måske endda løgnehistorie) fortalt af en fortællegal morfar.

MORTEN RAMSLAND

Morten Ramsland f. 1971 i Næsby ved Odense. Han er cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

1993: Når Fuglene driver bort

1998: Akaciedrømme

2004: Da Børge B blev gennemsigtig

2004: Da Bernard skød hul i himlen

2005: Onkel Pedro kommer hjem

2005: Pedes uhyrer

2005: Hundehoved

2006: Tarvelige Tom

2010: Sumobrødre

2017: Æg

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 25. august kl 16.

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.