Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Mich Vraa kommer den 5. marts 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Mich Vraa brød i 2016 for alvor igennem som forfatter med romanen HAABET der blev nomineret til DR Romanprisen og Politikens Litteraturpris.

Han er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid.

Vraa har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams og modtog i 2015 Dansk Oversætterforbunds Ærespris.

Om trilogien:

Forlaget skriver:

Dansk Vestindien og romantrilogiens tre bøger.

Den første roman HAABET, som udkom i 2016, tager læseren tilbage til en grum og ofte glemt periode i Danmarkshistorien. Til en tid hvor kolonitidens danskere skabte ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Det er fortællingen om slavefregatten ”Haabet” der omkring år 1800 sejler på Trekantruten, og om de mennesker der var om bord eller levede i Danmark og i Dansk Vestindien på den tid.

PETERS KÆRLIGHED, 2017, er først og fremmest historien om Peter von Scholtens liv, men fortsætter samtidig fortællingen om de fiktive personer fra HAABET. Von Scholten er en af Danmarkshistoriens mest gådefulde og omdiskuterede skikkelser. Han sagde de berømte ord til de tusinder af oprørske slaver i Frederikssted – ”Now you are free” – men var det ham eller omstændighederne der gav slaverne deres frihed?

FAITH, 2018, har som hovedperson en sjældent stærk kvinde i det år da Danmark atter mistede Vestindien, 1917: Den 24-årige Faith Netlock er datter af den lille dreng, Carl, der trådte ind på scenen på den allersidste side i PETERS KÆRLIGHED. Faith lever i Dansk Vestindiens sidste tid. Men i et sidespor fortæller romanen om den allerførste tid: Dengang Danmark midt i 1600-tallet erhvervede øen Sankt Thomas, og om kampen for at forvandle den øde ø til en velfungerende tropekoloni.

I foredraget fortæller Mich Vraa om Dansk Vestindiens dramatiske historie og om sit arbejde med romantrilogien, sin research- og skriveproces. Han læser passager fra bøgerne og vil meget gerne svare på spørgsmål.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner den 8. februar 2019 kl 15.

Køb billet her: https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=lxlmqstzh6

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

Er der ikke udsolgt bliver der åbnet for salg af billetter til ikke-medlemmer d. 22. februar kl. 15.