Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Forfatter Martin Davidsen, Leder af museumsværter Nationalmuseet Så slutter vi forårssæsonen af med en festlig oplevelse.

Tirsdag d. 25. april får vi besøg af Martin Davidsen, der absolut er en aften værd. Martin er ansat på Nationalmuseet som leder af museumsværterne og elsker at levendegøre historien.

Hans debutroman Kongens brev er netop udkommet, og bind 2 udkommer til november.

I kan godt se frem til en underholdende aften, hvor Martin glæder sig til at gøre noget ekstra ud af besøget.

På vores hjemmeside www.detkvindeligelitteraturselskab.dk kan I læse mere om foredragsholderen og hans nye bog og ikke mindst se flere billeder af Martin

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

Om forfatteren:

Martin Davidsen (f. 1968)

Martin skriver på sin hjemmeside:

Allerede fra en ung alder lå jeg med snuden i historiebøgerne og besøgte kendte steder og lod mig suge ind i historien. Nu efter mange år er jeg ansat på Nationalmuseet i hjertet af København, centrum for handlingerne i flere af mine bøger.

 En drøm er gået i opfyldelse, når jeg debuterer med min første roman, ”Kongens Brev”. Snart barsler jeg med efterfølgeren ”Løftet”. En tredje, ”Skyggernes Fyrste”, er i støbeskeen. Alle fortællingerne er historiske romaner, der tager sit afsæt i 1600-tallets Danmark – i København – min by.

Født i Skovlunde, træder sine første barneår på Regensen, hvor faderen er regensbetjent med tjenestebolig. De første barneår i centrum af København med dunkle kældre, smalle skunke, Regensens rituelle bevægelser og adgang til aflåste lokale har fulgt mig resten af livet og altid været en inspirationskilde i min hverdag. Opvæksten midt i disse omgivelser har altid pirret min interesse for historiens vingesus og været stærkt medvirkende til min lyst til at studere fortiden og nu skrive historiske romaner fra 1600-tallets København.

Serien om Tobias Rens og hans liv foregår i en af de mest intense og interessante perioder i Danmarks historie. Svenskerkrigene, stændermødet, efterkrigens tid med afsavn og et samfund, som knager i sømmene. Alt sammen historie, som skaber mulighed for at blande historiske begivenheder og personer med fiktive og på dramatisk vis skabe et spændingsfelt, der tvinger læseren til indlevelse og fordybelse – til at læse.

Om bogen:

KONGENS BREV

Kongens Brev foregår under en af mest afgørende begivenheder i danmarkshistorien – enevældens indførelse i 1660. Bogens hovedperson, kaptajn Tobias Rens, bliver en vigtig brik i et storpolitisk komplot fyldt med intriger, mord og hemmelige sammenkomster.

Plaget af sorg over drabet på sin hustru kommer Tobias som officer tæt på de centrale aktører ved hoffet, som i skjul og med listige rænkespil arbejder på at fravriste adelen dens privilegier og give kongen enemagten.

Mens magtkampen spidser til, og stemningen bliver mere og mere anspændt i København, tvinges kaptajn Rens samtidig til at kæmpe for sit eget liv og lykke mod en grum skygge fra fortiden.

Bind 2 i trilogi om Tobias Rens, Løftet, er planlagt til udgivelse i november 2017.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 24. marts kl 16.

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.