PRESSEMEDDELELSE FEBRUAR 2008

Magtværk – en spændingsroman om magtmisbrug

Hvidvaskning, bedrageri og svindel. Antallet af sager om økonomisk kriminalitet eksploderer i disse år. Men det er ikke kun store virksomheder, der misbruger deres magt. Sort arbejde, sladder og svigt ødelægger også mange menneskelige relationer på arbejdspladsen, i lokalområdet og i parforholdet.

Magtværk går bag om hvidvaskning og økonomisk kriminalitet i Europa og udstiller magtspillet mellem mennesker.

Magtværk

Dy og Torben flygter tværs gennem Europa med et spædbarn i armene og den rå pengemagt lige i hælene. De har en viden, som Linn Sankilde – kvinden, der trækker i trådene i den multinationale Sankilde-koncern – er parat til at dræbe for at holde skjult. Linn Sankilde har både penge og magt, og hun er ikke bange for at bruge begge dele. Der er folk, der er parate til at hjælpe Dy og Torben, men kan de stole på dem? Og kan de stole på hinanden? Dy og Torben søger langt ud på landet til den lille landsby Vissum i Danmark for at slikke sårene og samle kræfter. Men selv herude, hvor alt tilsyneladende er stråtækt idyl og landsbysammenhold, sætter magtspillene dagsordenen. Landsbyen viser sig at være en ormegård, der ikke lader det multinationale magtspil noget efter. Parret tvinges til at indgå en våbenhvile af hensyn til deres lille søn, Jason. Men det viser sig, at selv Jason indgår som en del af magtværket – og det kan man ikke bare melde sig ud af. Dy’s drømme bliver knust, og hun må tage en livsfarlig beslutning.

Det handler om økonomisk kriminalitet, om hvidvaskning af penge og om historiske begivenheder, der for enhver pris skal holdes skjult. Det handler også om, hvordan penge og magt skiller mennesker, der burde være og holde sammen.

Lene Rikke Bresson har skrevet en roman, der afdækker magtspillene mellem mennesker og rejser spørgsmålet, om det er i orden at bruge sorte penge til hvide formål? Om det er sandt, at kærligheden er størst af alt? Og ikke mindst, om sandheden er vigtigere end livet?

Magtværk er den tredje og sidste roman om Dy og hendes konfrontation med Sankilde-koncernen og familien bag. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Forfatteren

Lene Rikke Bresson, født 1963 og mor til fem, er uddannet cand. oecon. Hun begyndte sin karriere som bl.a. økonom og projektleder i danske virksomheder og arbejder nu fuldtids som forfatter og storyteller, hvor hun bygger bro mellem fiktion og fakta.

Magtværk er hendes ottende bog, og selv om den og de foregående to i trilogien – Genveje og Månegrus – er ren fiktion, bygger de alle på grundig research og en kombination af virkelige og sandsynlige begivenheder.

Lene Rikke Bresson er medlem af Kunstnergruppen Slottet i Horsens og har – udover spændingsromanerne Genveje, Månegrus og Magtværk – udgivet to børneromaner om Selene Vesta samt et par virksomhedshistorier. Syv af bøgerne er udkommet på forlaget carpe diem.

Forfatteren kan kontaktes på telefon 7575 1844 eller mail lene.rikke@bresson.dk

 

Skrevet om de to første romaner i Dy-trilogien:

Genveje (1999)
Det er spændende og aktuelt debatstof om etik i arbejdslivet, som forfatteren præsenterer i en velsmurt, underholdende thriller. Jeg læste bogen i ét hug, og jeg tror, bogen appellerer til mange læsere af spænding over tju-bang-stadiet.
Lektørudtalelse af Carsten Nørby Sørensen

Månegrus (2004)
Den er formidabel. For eftertiden er det en god idé at holde øje med denne forfatter. For hendes beretning Månegrus er en af de mest interessante, der er dukket op i lang tid fra en dansk forfatters side. Det er en rystende thriller, som stiller mange spørgsmål, for kan der virkelig også blive et 11. september lignende angreb i Danmark? Er det i grunden så umuligt? Læs Månegrus, hvis du ikke vil snydes for en virkelig spændende thriller.
KrimiCirklen nr. 4 2004