Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

21. marts får vi besøg af forfatter og Museumsinspektør ved Moesgaard Museum Jeanette Varberg. Jeanette er kendt fra både TV og radio og er kronikør i bl.a. Politiken, og så er hun bosiddende i Horsens.

Jeanette er en formidabel formidler både mundtligt som skriftligt, hvilket hun bl.a. modtog DR’s Rosenkjær-pris for i 2014 og Blixenprisen for årets faglitterære udgivelse i 2015.

Jeanette har fået frie hænder for indholdet af foredraget, men ligegyldigt om hun fortæller om sine bøger, som strækker sig fra børnebøger til (populær)videnskabelige værker eller om, da hun deltog i Galathea 3 ekspeditionen, hvor hun rejste til Papua Ny Guinea for at udgrave skelletter, kan I glæde jer til en fantastisk aften.

Vi glæder os til at se dig.

På styregruppens vegne

Helle Nancke

Om forfatteren:

Jeanette Varberg (1978) er museumsinspektør og forfatter.

Hun er uddannet magister i forhistorisk arkæologi (2006). I 2006/2007 deltog hun i Galathea 3 ekspeditionen. Her var hun med til at udgrave et skelet på øen Mbuke i Manus provinsen i Papua Ny Guinea som del af Aarhus Universitet projektet Globalisering i fortid og nutid.

Fra 2007 ansat på Moesgård Museum som museumsinspektør. Her var hun med til at planlægge og opbygge det nye Moesgaard Museums arkæologiske og etnografiske udstillinger som faginspektør.

I 2014 udgav hun bogen Fortidens Slagmarker – krig og konflikt fra stenalder til vikingetid på Gyldendal. For bogen og sine store formidlingsmæssige evner fik hun DR’s Rosenkjærpris i 2014 og Blixenprisen for årets faglitterære udgivelse i 2015.

Hun er forfatter og medforfatter til mange artikler og bogkapitler og har redigeret flere antologier. I 2014 fik hun sit internationale gennembrud med opdagelsen af, at 3400 år gamle glasperler fundet i Danmark stammer fra det gamle Egypten og Mesopotamien. Hendes hovedudgivelser ligger inden for nordeuropæisk bronzealderforskning, krig, migration, handel og religion.

Hun er en aktiv formidler af sit fag i form af foredrag, medvirken i radio og TV, kronikker, debatindlæg (Altinget.dk) og som fast analytiker på DR Historie.

Bibliografi:

Troldkvinden fra Borum Eshøj (2006), Moesgaard Museum

Swarta og blodskyggernes hævn (2011), Børnebog.

 

 

 

 

 

 

Fortidens slagmarker (2014) om krig og konflikt fra stenalder til vikingetid.

 

 

 

 

 

 

Mennesket har altid vandret (udkommer 24. marts 2017). Bogen handler om folkevandringer og vendepunkter i historien gennem de sidste 70.000 år. Det er en kort lille sag bygget op over Jeanettes foredrag og debatindlæg om folkevandringer. Serien hedder til tiden og er små skarpe bøger til 99 kr.om et aktuelt emne.

 

 

 

 

Historien om Danmark, 1 (udkommer 7. april 2017). DR og GAD udgiver i samarbejde et tobindsværk om Danmarks historie fra stenalder til nutid. Her skriver Jeanette de første fire kapitler ud af seks i bind 1. Udgivelsen følger DR’s store historiesatsning Historien om Danmark, som er sat til at begynde første søndag i april. I to sæsoner bliver vores historie fortalt i helt uhørt god kvalitet. Jeanette optræder også som ekspert.

Derudover bidrag til flere andre bøger.

Jeanette bliver ofte omtalt som Danmarks svar på Indiana Jones. Se nedenfor:

www.bt.dk/danmark/se-videoen-jeanette-er-danmarks-svar-paa-indiana-jones

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 2. marts kl 16.

 

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.