Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab
Heidi Kølle Andersen kommer den 10. september 2019 i Egebjerg forsamlingshus
Om foredragsholderen:
HEIDI KØLLE ANDERSEN, f. 1974, er født og opvokset i Bagenkop. Døden kommer med ål er hendes skønlitterære debut.
Døden kommer med ål er en intens, rå og barok skildring af et barns og ungt menneskes opvækst i et fiskerisamfund i 1970’erne, hvor den ene voldsomme begivenhed afløser den anden.
Romanen behandler emner som alkoholmisbrug, sygdom og død, og hvordan det kan påvirke et menneske langt ind i voksenlivet.
Bogen skildrer desuden med både varme og humor et miljø, der er bundet sammen af lige dele fællesskab og fandenivoldskhed.
Hop med ombord på INGE AF BAGENKOP. Skibet er ladet med røverhistorier, skipperviser og syfynsk tale.
I juni 2018 skrev Ugeavisen Øboen:
LANGELAND: Folk fra hovedstaden og større provinsbyer ved ikke ret meget om livet i det såkaldte Udkantsdanmark og er desuden ofte fyldt med fordomme om folk, der er født og opvokset i yderområderne.
Dette giver den 43-årige forfatterdebutant, Heidi Kølle Andersen, et andet billede af med hjemstavnsromanen, “Døden kommer med ål”, som foregår i et råt, men også hjertevarmt fiskermiljø i Bagenkop i 1970’erne.
Forfatteren, som selv er født og opvokset i Bagenkop, og hvis far var fisker, fortæller:
– Efter gymnasiet har jeg boet mange forskellige steder, blandt andet i Schweiz, København og Aarhus, nu Odense, og har altid været forundret og ret irriteret over igen og igen at blive mødt med et hav af fordomme om dialekttalende folk fra landet – og til stadighed at skulle igennem det hér med den komiske fynske dialekt.
I romanen har forfatteren derfor brugt dialekten som litterært greb, fordi hun synes, alvorlige emner som alkohol, sygdom og død udsat for dialekt, der typisk bliver opfattet som sjovt, dumt og useriøst, er interessante i forhold til at vende nogle vante forestillinger og sproglige fordomme på hovedet.
– Jeg har først og fremmest haft til hensigt at fortælle en sjov og god historie, som forhåbentlig både er underholdende og maner til eftertanke. Men mest af alt havde jeg lyst til at fortælle om en egn og et miljø, der sjældent beskrives litterært og give det en anden stemme end de sædvanlige unuancerede fordomme om Udkantsdanmark, som i øvrigt er et skrækkeligt ord, siger Heidi Kølle Andersen.
Køb billet
Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.
Billetsalget åbner den 16. august 2019 kl 15.
Køb billet her
Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.