Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 21. november får vi besøg af Christina Hesselholdt.

OBS: Det er  kl. 19:30 – 21:30.

Om Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra forfatterskolen.

Hun debuterede i 1991 med romanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet, der blev første del i trilogien om Marlon.

Siden har hun slået sig fast som en af Danmarks fremmeste forfattere, senest med romanen Vivian fra 2016 om den amerikanske barnepige og stjernefotograf Vivian Maier.

Forlaget skriver

Christina Hesselholdt tager i sin nye roman fat i den gådefulde amerikanske gadefotograf Vivian Maier (1926-2009), hvis unikke fotografiske livsværk kun ved et tilfælde nåede offentligheden.

Vivian Maier levede på overfladen en stilfærdig tilværelse som en kærlig, kontant og ilter barnepige for velbjærgede familier i Chicago og New York. Men i over fire årtier tog hun mere end 150.000 fotos, hovedparten med Rolleiflex kameraer. Billederne kom først for dagens lys på en auktion kort før hun døde forarmet og vist nok temmelig ensom.

I en tid, hvor jegdyrkelse og selviscenesættelse når nye højder, udøver Vivian Maier en særlig fascination. Hvem var denne excentriske person? Og hvorfor forsøgte hun ikke at komme til at leve af sin kunst?

I Vivian beskæftiger en hel flok af stemmer, inklusiv Vivians egen, sig med disse spørgsmål. Man følger Vivian gennem hendes opvækst hos en mildest talt dysfunktionel familie i New York og i Champsaur i Frankrig, og man følger hende som barnepige i Chicago og som fotograf på gaderne i de amerikanske storbyer og på landet i Frankrig.

Det er stemmerne der bærer fortællingen frem, Vivians mors stemme, Vivians stemme, stemmen hos et af de børn hun passede og forældrenes stemmer. Og ikke mindst stemmen tilhørende den pågående fortæller, der holder trådene i fortællingen sammen og stiller Vivian nærgående spørgsmål.

Bonusinfo: Øksnehallen i København udstiller indtil 1. august en samling af Vivian Maiers billeder på udstillingen ”Gadefotografi 1917-2017 – en hyldest til hverdagen”.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 27. oktober kl 16.

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.