Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Christian Mørk kommer den 23. april 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på kostskole.

I 1988 flyttede han permanent til Amerika og studerede først sociologi og historie på Marlboro College i bjergstaten Vermont inden han tog en mastergrad i journalistik på Columbia University i New York.

Christian Mørk har arbejdet som filmproducent på Warner Bros., filmredaktør på TV- og filmbranchebladet Variety og kulturskribent på New York Times.

Debut
Han debuterede som forfatter med spændingsromanen “De ti herskere” i 2006, og har siden udgivet en række thrillere, historiske romaner, og en føljeton. Forfatterskabet er solgt til over 20 lande. “I gode hænder” er hans ellevte roman. Christian bor i Brooklyn, New York.

Om foredraget:

Forlaget skriver:

Mit liv med ondskab og heltemod

Hvorfor har vi sat ordet “ondskab” først? Fordi det aldrig er helten, vi reagerer stærkest på. Tænk over det: nævn bare én film eller én bog, hvor der optræder en skurk, du kan huske. Okay, nævn så helten i samme historie. Det er sværere, ikke? Det skal vi tale om i dette foredrag.

Helten halter altid bagefter, fordi han eller hun er os. Vi vil forstå det onde. Hvad er det, det vil? Sådan begyndte han også selv at skrive.

DE TI HERSKERE
Christians første bog hed DE TI HERSKERE, og dens egentlige hovedperson var en blind snigmorder ved navn Arabella. Helten var Christian nødt til at give en personlighed, men det var svært, for hun var altid mere interessant. Fordi han helst ville lære hende at kende. Hun lod ham ikke komme for nær. Og det er dén nysgerrighed, den genkendelse af skurkens smerte, som drager os.

I GODE HÆNDER
Nu er Christian Mørk aktuel med I GODE HÆNDER, der handler om en teenagedreng, der ved et tilfælde opdager, at den ældre kvinde, der behandler hans astma, vist nok var krigsforbryder. Romanen er bygget på oplevelser, Christian selv havde i 1984. Han kendte bare ikke sandheden dengang. Igen er det modstanderen, den mystiske healer, der er i centrum, og drengen, der halser bagefter.

Foredraget varer typisk en time, hvor vi kommer igennem både hans eget liv, hvorfor han forlod Danmark som ung, hvorfor hans mange romaner blev, som de blev, og hvad han selv gør for at holde sig parat til den næste skurk, som skal vristes om på gulvet og komme ned på papiret. Bagefter vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål, som Christian vil gøre sit bedste for at besvare ærligt.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner den 22. marts 2019 kl 15 for medlemmer og den 29. marts 2019 kl. 15 for ikke medlemmer

Køb billet her.

Medlemmer får koden til køb af billet i nyhedsbrevet.