Kom og mød Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen skriver på Litteratursiden.dk om sig selv

Født: København, 1962.

Debut: Salernos sol.

Mit navn er Anne-Marie Vedsø Olesen. Jeg er født og opvokset i Danmark, har boet en del år i Belgien og USA, og har nu igen slået mig ned i København, som jeg holder utrolig meget af.

Jeg er oprindelig uddannet læge (Københavns Universitet), men da mit første romanmanuskript blev antaget, skiftede jeg karriere og har siden arbejdet på fuld tid som forfatter. Jeg elsker at være forfatter. At tage springet og skifte karriere var en af de lykkeligste beslutninger i mit liv.   Jeg debuterede som forfatter i 2000 med romanen “Salernos sol”, der vandt 2. prisen i Gyldendals middelalderromankonkurrence. Siden har jeg skrevet en romantrilogi om den ægyptiske kasogud, Seth, der genfødes ind i vores moderne verden. Musik, myte og magi er de elementer, der går igen i fortællingerne om Seth.

Jeg brænder for alvor for musik og teaterrummet, specielt operaen. Jeg har altid følt, at en stærk magi var til stede, når jeg sad inde i operasalen.

Som barn elskede jeg – som nu – dybt og inderligt at gå i teatret, og min allerførste drøm om en karriere var at blive operadirigent. I dag “dirigerer” jeg i stedet mine fortællinger og alle personerne deri. At skrive er lidt som at dirigere musik, synes jeg. Denne følen efter om udtrykket er præcist, hele tiden frem og tilbage, hente følelsen, file til, slibe teksten, indtil den rammer præcis det, man har inde i sig og gerne vil udtrykke.

Men der er alligevel en forskel. For forfatteren er skabende og dirigenten udøvende kunstner. Og min primære trang er at skabe.

Men jeg sørger altid for, at der er musik med i mine bøger. Jeg kan slet ikke lade være. Det er de musiske følelser, der driver mig til at skrive.

Bøger:

  • Salernos sol, 2000
  • Djævelens Kvint, 2002
  • Tredje Ikaros, 2004
  • Gudernes Tusmørke, 2007
  • Glasborgen, 2012
  • Dronningens Dame, 2013

Tilmelding

Er du medlem kan du købe billet her fra den 21. jaunar 2014 kl 8.00. Rabatkoden modtager du på mail i et nyhedsbreve direkte til dig som medlem,  den 21-1-1.

Er der ledige pladser åbnes for billet salg til ikke medlemmer her og via nyhedsbrev 11. februar kl. 8.