9. november - Niviaq Korneliussen: Blomsterdalen

Om forfatteren

Niviaq Korneliussen er den nye stemme i Grønland og har været det siden sin debut i 2014. Med ’HOMO sapienne’ introducerede hun verden til grønlandsk litteratur, som skubber til stereotyperne om grønlænderne.

Niviaq Korneliussen (f. 1990) udgav i 2014 sin debutroman HOMO sapienne, som på mange måder gør op med samfundets normer og fastlåste idéer. ‘Homo sapienne’ skaber en universalisme på tværs af seksualitet, der formår at bringe fokus på LGBTQ+-miljøets tilstedeværelse på Grønland som et samlet tema, og Korneliussen giver derigennem en underliggende kritik af sit eget hjemlands håndtering af seksualitet. Romanen blev i 2014 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Om Bogen

Niviaq Korneliussens nyeste roman Blomsterdalen (2020) centrerer sig om lignende tematikker. Hun arbejder igen med eksistens, kærlighed og den unge grønlandske generation.

Her følger vi en ung kvinde, der er flyttet til Danmark for at læse antropologi og begynde at udvikle sit voksenliv, men i stedet for en ny begyndelse føles det som starten på en afslutning. Da kæresten Maliinas kusine begår selvmord, rejser vores hovedperson tilbage til Grønland for at befinde sig i et land, hvor selvmord blandt unge er blevet en tragisk normalitet.

’Blomsterdalen’ portrætterer, hvad der sker med de efterladte, når et ungt menneske begår selvmord, og hvordan det er at leve med en død, som alle har oplevet, men ingen taler om. Niviqa Korneliussen vandt med ‘Blomsterdalen’ Nordisk Råds Litteraturpris i 2021, som den første grønlandske forfatter.

Billetter

Ca. en måned før arrangementet får medlemmer en e-mail med link til køb af billetter.

8 -14 dage før får ikke-medlemmer, der er på mailinglisten, et link til køb af billetter.

 

Støttet af Statens kunstfond

 

statens kunstfondArrangementet er støttet af Statens kunstfond