Kom og mød Dorthe Nors

Hvem er Dorthe Nors?

Tja, umiddelbart er hun (endnu ikke) så kendt her i landsdelen, men Dorthe Nors er et spændende bekendtskab, der indtil nu har udgivet 6 romaner på dansk, og udlandet har fået øjnene op for denne fantastiske forfatter, og netop her i februar udgives hendes novellesamling Kantslag i USA.

Dorthe Nors vil d. 18. marts fortælle om sit forfatterskab og om det at blive udgivet i udlandet. Hvordan gør man, og hvad betyder det for en forfatter at blive opdaget uden for Danmarks grænser?

Dorthe Nors skriver på sin hjemmeside om sig selv:

”Jeg er født i Herning i 1970, men opvokset i det lille landsogn Sinding-Ørre nordvest for byen. Som tyveårig flyttede jeg til Århus, hvor jeg studerede nordisk litteratur og kunsthistorie på universitetet.

Efter i 1999 at være blevet kandidat skrev jeg min første roman “Soul” (Samleren, 2001) og siden er det blevet til romanerne “Stormesteren” (2003), “Ann Lie” (2005) og novellesamlingen “Kantslag” (2008) samt kortromanen “Dage” (2010). I marts 2013 udkom romanen Minna mangler et øvelokale.

Udover de selvstændige værker har jeg bidraget til forskellige antologier, og de sidste par år er en del af mine noveller endvidere blevet udgivet i USA. I september 2013 blev min novelle Hejren antaget og udgivet i The New Yorker, som det første stykke kortfiktion af en dansker nogensinde.

Med forfatterskabet i centrum har jeg arbejdet som oversætter af svensk og norsk litteratur til dansk, og jeg har undervist i litteratur og skrivning på henholdsvis Rødding Højskole og Vallekilde Højskole. I øjeblikket nyder jeg godt af Statens Kunstfonds Treårige arbejdslegat, som jeg foråret 2011 modtog til støtte af mit videre arbejde.

Efter en del år i København valgte jeg i januar 2014 at flytte til Dollerup Bakker syd for Viborg.”

Tilmelding

Er du medlem kan du købe billet her fra den 4. marts 2014 kl 17.00. Rabatkoden modtager du på mail i et nyhedsbreve direkte til dig som medlem,  den 4-3-2014

Er der ledige pladser åbnes for billet salg til ikke medlemmer her og via nyhedsbrev 12. marts kl. 10.