Kom og mød Jens Andersen

Fra forfatterens hjemmeside:

Om foredraget:

Med udgangspunkt i sin berømmede Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, læser op af Lindgrens bøger og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner, ligesom han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt – og mænd.

Vi skal høre om barndommen i Vimmerby, og om den purunge mors dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen fortæller også om, hvordan Astrid Lindgren blev verdenskendt forfatter og mor til udødelige skikkelser som Pippi, Emil, Grynet, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter, og pludselig – i 1976 – væltede Olof Palmes regering og ene kvinde i sin tredje alder kastede sig ud i en politisk kamp for fred, bedre miljø, dyrebeskyttelse, kvinder og børns rettigheder.

„Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde,” sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925, og de ord fulgte hende gennem resten af hendes liv.

Om forfatteren: Jens Andersen

Jens Andersen er født i 1955. Han er dansk litteraturforsker og arbejder som litteraturanmelder ved Berlingske Tidende. Men især er Jens Andersen kendt for sine biografiske værker om Thit Jensen, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen og nu værket “Denne dag, et liv”, en biografi om hele Nordens Astrid Lindgren.

Om Astrid Lindgren-biografien “Denne dag, et liv”:

Denne dag, et liv (2014) er den første nordiske Astrid Lindgren-biografi i 40 år. Den går bag forfatterskabets facade og skildrer Astrid Lindgrens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner.

Læs evt. mere på forfatterens hjemmeside: www.jensandersen.info

 

Køb billet

Der åbnes for salg af billet den 25. februar kl. 8.