12. oktober - Lotte Kaa Andersen

Den inderste kerne

Om forfatteren

Lotte Kaa Andersen (f. 1968, Nordjylland) er kandidat i litteraturhistorie og har i mange år arbejdet som journalist og tekstforfatter.
Hun debuterede i 2015 med Hambros Allé 7-9-13, der er første bind i romantrilogien om tre familiers liv i Hellerup. I 2016-2018 fulgte 100 dage og Syv sind, og tilsammen giver romanerne et satirisk og underholdende portræt af livet på solsiden i årene omkring finanskrisen. Hambros Allé 7-9-13 blev shortlistet til Bogforums Debutantpris og nomineret til Læsernes Bogpris, og Syv sind blev nomineret til Bedste roman ved Mofibo Awards 2020.
Læs mere om Lotte Kaa Andersen på forfatterens hjemmeside.

Om bogen

Den inderste kerne er Lotte Kaa Andersens biografiske roman om matematikeren og jordskælvseksperten Inge Lehmann, der blev verdensberømt for sin opdagelse af Jordens indre kerne.

Inge Lehmann er anerkendt som en af verdens største videnskabskvinder, men kun de færreste danskere kender til hende og hendes opdagelser. I USA derimod kender man godt historien om den danske kvinde, der opdagede Jordens indre kerne.

Inge Lehmann blev født 13. maj 1888 i København i en progressiv familie. Hendes far, Alfred Lehmann, var en berømt professor og grundlægger af Psykologisk Institut på Københavns Universitet, og hendes mor, Ida Sophie Tørsleff, kom fra en familie med flere førende medlemmer i kvindebevægelsen.

Mens hendes søster Harriet blev uddannet som skuespillerinde på Det Kongelige Teater, valgte Inge den videnskabelige vej. Som verdens første kvindelige seismolog mødte hun megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var en lukket herreklub, domineret af hendes chef, astronomen Niels Erik Nørlund og fysikeren Niels Bohr.

Den inderste kerne fortæller historien om et sammensat, egenrådigt og myreflittigt menneske, som ikke blev anerkendt i sit hjemland, før hun var langt oppe i 70’erne, og følger nedslag i et liv, der forløber næsten parallelt med det 20. århundrede. Det er en fortælling om kvindeliv, videnskab og lidenskab.

De seneste år er interessen for den usædvanlige kvinde blusset op herhjemme. I 2019 opførte Folketeatret for eksempel forestillingen Jordens Indre med Iben Hjejle som Inge Lehmann.

Iben Hjejle indlæser også lydbogsudgaven af Den inderste kerne.
Udgivelsesdato: 11. maj 2021.

Billetter

Ca. en måned før arrangementet får medlemmer en e-mail med link til køb af billetter.

8 -14 dage før får ikke-medlemmer, der er på mailinglisten, et link til køb af billetter.

Støttet af Statens kunstfond

 

statens kunstfondArrangementet er støttet af Statens kunstfond