11. oktober - Søren Ulrik Thomsen

Store Kongensgade 23

Om forfatteren

Søren Ulrik Thomsen er født i 1956 i Kalundborg. Han voksede op på Stevns og var i barndommen vant til oplæsning og at synge aftensange, så fornemmelse for sprogets og digtenes rytmik har tidligt været en del af hans liv. Senere flyttede han med familien til København, hvor han også læste litteraturvidenskab.

Søren Ulrik Thomsen debuterede med digtsamlingen City Slang, der kredser om menneskets fremmedgørelse i storbyens rum. Lars H.U.G. satte i 1984 musik til nogle af digtene på cd’en med samme titel, og det gjorde dem kendt for et bredt publikum.

I 2021 udkom Store Kongensgade 23, der behandler tiden før, han trådte ind på den danske forfatterscene med ‘City Slang’ og blev SUT. Her møder vi forfatteren som teenager og nyankommet til København, hvor han opdager storbyens susende og anonyme kraft sideløbende med en tilværelse, der er stærkt præget af moderens psykiske sygdom, som giver anledning til interessante bemærkninger og tanker om psykiatrien og tilværelsen, når den viser sig fra både de gode og dårlige sider. 

Med erindringsbogen ‘Store Kongensgade 23’ var han nomineret til Læsernes Bogpris 2022. 

Om bogen

Store Kongensgade 23 er Søren Ulrik Thomsens reflekterede erindringsessay fuldt af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også af tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.

Billetter

Ca. en måned før arrangementet får medlemmer en e-mail med link til køb af billetter.

8 -14 dage før får ikke-medlemmer, der er på mailinglisten, et link til køb af billetter.

Niviaq Korneliussen i Det Kvindelige Litteraturselskab