1. februar 2023 - Benjamin Koppel

Annas sang

Om forfatteren

Saxofonist og komponist Benjamin Koppel (1974) er rundet af en stor musikalsk familie. I debutromanen Annas sang (2022) trækker han på samme ved at beskæftige sig med familiens musikalitet, jødedom og nedarvede traditioner i en fiktionaliseret inspiration af Koppels egen grandtantes skæbne. Den udspringer af, at Koppel begyndte at interessere sig for familiens dårlige samvittighed, grandtanten Anna i Frankrig, som ingen havde forbindelse med mere. Han genoptog kontakten, og lærte hendes skæbne og minder at kende gennem deres regelmæssige kontakt, der varede i 12 år til frem til hendes død i 2019.

Benjamin Koppel begyndte sin jazz-karriere som 15-årig, og han har siden udgivet over 50 plader som saxofonist og komponist. I forbindelse med ’Annas sang’ har han også bearbejdet fortællingen i musisk form under sangcyklussen ’Anna’s Dollhouse’ med Cæcilie Nordby som sangskriver. I år 2011 udkom derudover også fagbogen ’Ud af musikken’ i samarbejde med Casper Rongsted. Koppel har selv udtalt, at springet fra musiker til forfatter ikke var så stort endda, da han altid har skrevet, især noveller, ved siden af karrieren.

Uddrag fra Litteratursiden 

om bogen

1930’ernes København. Hannah vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker ligesom sine brødre, og da hun bliver optaget på konservatoriet og forelsker sig i den unge idealist Aksel, er friheden og lykken inden for rækkevidde.

Men i det jødiske miljø betyder slægten og traditionerne alt, og til den viljestærke mor Bruches sorg forkaster Hannahs brødre de kvinder, ægteskabsmægleren finder til dem. En efter en gifter de sig med danske kvinder, og mor Bruche og far Yitzhak bliver forvist til de bagerste rækker i synagogen. Nu er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?

ANNAS SANG er en dramatisk og medrivende fortælling om pligtens pris, ensomhed og krig, men også om ukueligt livsmod og altovervindende kærlighed.

Bogen, der er Benjamin Koppels første roman, er inspireret af sande historier.

Fra forlaget Gyldendals beskrivelse

Billetter

Ca. en måned før arrangementet får medlemmer en e-mail med link til køb af billetter.

8 -14 dage før får ikke-medlemmer, der er på mailinglisten, et link til køb af billetter.

0 kommentarer